Bedrijfsnaam

Welke soort vetspuit moet ik kiezen?

Welke soort vetspuit moet ik kiezen?

Geplaatst op

Een vetspuit is een superhandige tool voor in je garage en veel professionals maken er dan ook gebruik van. Er zijn echter verschillende soorten vetspuiten: van simpele handmatige tot volautomatische varianten. We leggen je uit welke vetspuit voor jouw gebruik de beste keuze is. 

Vetpistolen die je volledig handmatig bedient

Dit is de standaard vetspuit en daarom ook de goedkoopste. Je hebt eigenlijk bij alles je eigen kracht nodig. Bij het laden van je pistool, moet je een hand gebruiken om het handvat te trekken, terwijl de andere de cartridge laadt. Controleer voordat je bij handmatige vetspuiten de cartridge inlaadt of alle trekkers en handgrepen werken. Dit is essentieel voor een goede werking zonder lekkage. Je wilt uiteraard niet dat het vet elders op de machine terecht komt. Een handmatig vetpistool is eigenlijk alleen handig voor de kleinere projecten of klussen. Soms lukt het niet om de hendel vast te zetten, wat problemen kan veroorzaken bij het uitknijpen van het smeermiddel.

Vetspuit met zuigerhandgrepen (eenhands vetspuiten)

Met een pistoolgreep kan je met één hand vet aanbrengen in plaats van met twee. Er zijn een paar verschillende soorten vetspuiten met pistoolgreep. Er is een handbediende/handmatige, vergelijkbaar met een handbediende hendel vetspuit, maar er zijn ook pneumatische pistoolgreep vetspuiten die gebruik maken van perslucht om het vet aan te brengen. 

Vetpistolen die gebruik maken van luchtkracht

De pneumatische vetspuiten gebruiken lucht en zijn geschikt voor gebruik in grote industrieën voor grote projecten. Deze pneumatische types persen de lucht door een grote slang, waardoor het smeermiddel vrijkomt. Ze helpen het werk te verlichten daar waar een grote hoeveelheid vet nodig is. Ze zijn mogelijk niet geschikt voor kleine projecten in de werkplaats en de garage. Ze zijn kostbaar in het gebruik omdat er grote hoeveelheden vet voor nodig zijn.

Conclusie

Het hangt uiteindelijk dus vooral van het soort project af welke vetspuit je nodig hebt. Voor kleinere gevallen kies je voor één van de twee handmatige pistolen. Heb je een industrieel of ander groot project? Kies dan altijd voor een pneumatisch vetpistool, waardoor je eigen kracht niet meer nodig is. 

Gerelateerde berichten

Alles wat je moet weten over nanocoating

In deze blog gaan we bekijken wat nanocoating is en welke technologie ervoor wordt gebruikt. We gaan ook kijken wat de voordelen zijn van deze vorm...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden