Bedrijfsnaam

Alles wat je moet weten over nanocoating

Alles wat je moet weten over nanocoating

Geplaatst op

In deze blog gaan we bekijken wat nanocoating is en welke technologie ervoor wordt gebruikt. We gaan ook kijken wat de voordelen zijn van deze vorm van coating en waarvoor het voornamelijk gebruikt wordt. Je auto zal er blij mee zijn. 

Wat is nanotechnologie?

Eén nano is gelijk aan een miljoenste van een millimeter, heel erg klein dus. Bij nanotechnologie ben je aan het werk met atomen (dit zijn de bouwstenen waaruit alle stoffen zijn opgebouwd). De technologie maakt het dus mogelijk om die kleine bouwsteentjes te manipuleren en de structuur hiervan te veranderen. Ideaal ook voor op de auto. Antiroest gegarandeerd.

Wat is nanocoating?

Nu het mogelijk is om met al deze kleine bouwsteentjes te werken en deze te bewerken, zijn er verschillende producten ontstaan met elk zijn speciale werking. Een voorbeeld van één van deze producten is nanocoating. Hiermee kunnen poreuze oppervlakken worden gedicht en bijzonder glad gemaakt. Dit is dus de coating. Een voordeel van deze vorm van coating is dat het heel sterk is, zelfs bacteriën kunnen deze coating niet doordringen. Door de coating kunnen ook vuil en vet zich niet meer hechten aan de ondergrond.

Waar wordt nanocoating voor gebruikt?

Nanocoating wordt dus gebruikt om poreuze ondergronden sterk te maken en schoon te houden. Een voorbeeld hier van is het in sprayen van je schoenen. Schoenen worden vies en lelijk door water. Om dit te voorkomen spray je ze in, wanneer je dit doet spray je ze in met Nanodeeltjes. Deze deeltjes stoten water af (deze worden hydrofoob genoemd). De verschillende coatings zou je kunnen gebruiken om: glas, kunststof, hout, steen, textiel en motoren te beschermen. Ook auto’s worden behandeld met deze coating.

Conclusie

Nanotechnologie is dus het werken met kleine deeltjes om vervolgens vervuiling op poreuze oppervlakken tegen te gaan. De coating is zo sterk dat zelf bacteriën deze niet kunnen doordringen. Je hebt nanocoatings voor verschillende materialen bijvoorbeeld: glas, kunststof, hout, steen, textiel en motoren te beschermen. Zo doe je langer met je auto.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden