Bedrijfsnaam

Wat heb je aan een waterontharder?

Wat heb je aan een waterontharder?

Geplaatst op

Het blijkt dat nog niet iedereen weet wat precies waterontharder is en wat de verschillende voordelen zijn die dit ding met zich meebrengt. Daarom hebben we deze blogs geschreven om je te informeren. We weten zeker dat na het lezen van deze blog jij ook overtuigd bent van de nuttigheid van een waterontharder, want de verschillende dingen waar je van kan profiteren zijn niet te overschatten. Lees snel verder. We bieden je met deze blog als het ware een vergelijker aan, waardoor het gemakkelijker wordt om een keuze te maken uit de meest populaire waterontharders. 

Ionische waterontharder 

Wanneer we kijken naar de ionische waterontharder, dan zien we direct dat het apparaat werkt met zout in een reservoir. Dit reservoir moet om de zoveel tijd ververst worden. Net als elke waterontharder zorgt deze ervoor dat kalk in het water zich niet als kalkaanslag in verschillende apparaten gaat gedragen. Er is wel een grote ´maar´met dit apparaat. Het is namelijk zo dat het zout in het oppervlaktewater terecht kan komen, waardoor het zoete water zout wordt en niet meer als drinkwater te gebruiken is. Dit noemen wij verzilting van zoetwater en dit is een mondiaal probleem waar we niet aan bij willen dragen. En raden je dus ook af deze waterontharder te gebruiken. Daarbij is deze versie van de waterontharder bijzonder duur. 

Magnetische waterontharder 

Een veel betere optie is de magnetische waterontharder die werkt met magneten die een magnetische straling voortbrengen. Het water wordt bestraald en de kalk blijft opgelost zitten in het water hierdoor. Ook hier gaat de kalk zich niet gedragen als kalkaanslag in apparaten, zoals vaatwassers en wasmachines. Het voordeel van een waterontharder is dat apparaten dus kalkaanslag vrij blijven en minder energie verbruiken in vergelijking met apparaten waar wel kalkaanslag en zit. Zo kun je dus bijzonder besparen op de energierekening. Ook gaan de apparaten veel langer mee en hoef je dus niet al snel weer nieuwe apparaten aan te schaffen waarmee je de was doet.

 

Gerelateerde berichten

Alles wat je moet weten over nanocoating

In deze blog gaan we bekijken wat nanocoating is en welke technologie ervoor wordt gebruikt. We gaan ook kijken wat de voordelen zijn van deze vorm...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden