Bedrijfsnaam

Zo bereid je je voor op het rijexamen

Zo bereid je je voor op het rijexamen

Geplaatst op

Het rijexamen kan een erg stressvol evenement zijn in je leven. Je hebt een aantal uur rijles achter de rug en moet jezelf nu bewijzen. Nerveus zijn is normaal en de beste manier om zo kalm mogelijk te blijven is door jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden. In deze blog gaan we het hebben over hoe je door goede voorbereiding op een relaxte manier aan je rijexamen kan beginnen.

·        Wees op tijd

Dit is misschien voordehand liggend maar goed op tijd zijn bij de plek waar je je rijexamen gaat doen helpt erg. Dit geeft een goed signaal af bij je exameninstructeur en je hebt natuurlijk het risico om het examen te missen als je niet op tijd bent. Daarom adviseren wij om 10 tot 20 minuten voordat het rijexamen begint aanwezig zijn, dan heb je genoeg tijd om je mentaal voor te bereiden en wacht je niet te lang.

·        Neem een les voor je rijexamen

Wij adviseren ook om vlak voor je rijexamen nog een rijles te nemen. Vaak biedt je rijinstructeur dit ook wel aan om te doen, omdat die ook begrijpt hoe belangrijk het is om even ingereden te zijn voor het rijexamen. Het is fijn om alvast even in het verkeersleven te komen voordat je rijexamen van start gaat, vraag dit dus ook zeker aan.

·        Check je documenten

Er zijn jaarlijks duizenden rijexamens die niet doorgaan omdat de kandidaat bijvoorbeeld zijn ID kaart is vergeten. Vergeet deze dus zeker niet. En als je aanvullende documenten nodig hebt, leg deze dan klaar de avond van tevoren.

·        Gebruik de auto die je hebt gebruikt in je rijlessen

Rijden in een auto waar je al aardig wat uren in hebt gereden voelt vertrouwder dan in een auto rijden die je nog helemaal niet kent. Ook kan het helpen als je voordat het rijexamen begint, verschillende dingen moet gaan aanwijzen in de auto. Dit is een deel van het rijexamen en dit gaat je ook gemakkelijker af als je de auto al kent.

·        Denk eraan om ‘overdreven’ vaak in de spiegel te kijken

Houdt in je hoofd dat je punten scoort als je kijkt in je spiegels. Laat dit niet ten kosten van je rijgedrag gaan, maar probeer een beetje dramatischer te zijn met het kijken in je spiegels dan normaal. Dit zal de rijexaminator oppikken en die zal dit zien als goede oplettendheid.

Conclusie

Als je de bovenstaande tips volgt, dan moet het helemaal goed komen met je rijexamen. Als je meer wilt weten over hoe je je goed kan voorbereiden op de grote dag, neem dan contact op met rijschool Tiel, zij weten er alles van af.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden