Bedrijfsnaam

Wat zijn de voordelen van een versnellingsbak revisie?

Wat zijn de voordelen van een versnellingsbak revisie?

Geplaatst op

Het reviseren van je versnellingsbak heeft veel voordelen ten opzichte van het vervangen van de versnellingsbak. Bij een revisie wordt de versnellingsbak volledig nagelopen. Alle onderdelen worden hierbij gecontroleerd op werking, slijtage en schade. Een versnellingsbak revisie kan toegepast worden op zowel automaat als handgeschakelde versnellingsbakken. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van het reviseren van je versnellingsbak.

Versnellingsbak revisie is voordeliger

Het is veel voordeliger om je versnellingsbak te laten reviseren in plaats van vervangen. Door de onderdelen te controleren op werking, slijtage en schade is het al gauw duidelijk wat er mis is met de versnellingsbak. De niet of slecht werkende onderdelen kunnen vervolgens eenvoudig gerepareerd worden. Dit is veel voordeliger dan het vervangen van de gehele versnellingsbak. Met een versnellingsbak revisie heb je dus veel lagere kosten dan wanneer je de versnellingsbak vervangt.

Revisie is duurzaam

Een versnellingsbak revisie is duurzaam. Bij het reviseren worden bestaande onderdelen in feite hergebruikt. De niet goed werkende onderdelen worden opgeknapt en zijn na de revisie zo goed als nieuw. Met een versnellingsbak revisie ben je dus niet alleen een held voor je eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. Mocht je versnellingsbak dus niet meer helemaal goed werken of er sprake zijn van schade of slijtage, dan raden we het aan om de mogelijkheden te bekijken voor versnellingsbak revisie.

Originele, perfect passende versnellingsbak blijft

Bij het vervangen van de versnellingsbak doe je de originele versnellingsbak weg. Dit is echter wel de originele versnellingsbak die perfect past in je voertuig. Wil je liever toch geen afscheid nemen van de huidige versnellingsbak? Kies dan voor een revisie en alleen enkele onderdelen worden gerepareerd.

Gereviseerde onderdelen gaan langer mee

Bij een versnellingsbak revisie wordt er gecontroleerd welke onderdelen versleten zijn of schade hebben. Deze onderdelen worden met het reviseren gerepareerd. Gereviseerde onderdelen gaan over het algemeen lang mee, veel langer dan tweedehands onderdelen. Zo kun je dus beter kiezen voor een revisie dan voor het vervangen van onderdelen van de versnellingsbak met tweedehands onderdelen.

Samengevat heeft een versnellingsbak revisie dus veel voordelen ten opzichte van het vervangen van je versnellingsbak. Natuurlijk is het belangrijkste voordeel de lagere kosten van het reviseren. Daar komt nog eens bij dat versnellingsbak revisie duurzaam is, gereviseerde onderdelen langer meegaan en je de originele, perfect passende versnellingsbak kunt houden in je voertuig.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden