Bedrijfsnaam

Wat is honen?

Wat is honen?

Geplaatst op

Honen is een term die je niet vaak ziet terugkomen, maar wel heel belangrijk is. Het is een techniek van het slijpen van een cilindervormige opening. Vaak gebeurt dit aan het binnenkant van materiaal en moet dit ook goed gebeuren. Je hebt natuurlijk ook verschillende vormen van honen, waarbij inwendig honen een van de bekendste vormen is. Inwendige honen wordt voor verschillende werkzaamheden gebruikt, daarnaast is het  een bekende techniek in verschillende sectoren. In welke sectoren wordt inwendig honen precies gebruikt? En hoe werkt het nu precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

In welke sectoren wordt inwendig honen gebruikt?

Inwendig honen wordt in verschillende sectoren gebruikt. Zo wordt het in de algemene machinebouw regelmatig gebruikt als honen techniek. Echter, zijn er ook meer sectoren die regelmatig gebruik maken van inwendig honen. In de hydrauliek sector wordt inwendig honen gebruikt, maar ook in de voedingsindustrie. Daarnaast wordt het regelmatig als techniek gebruikt in de luchtvaartindustrie en de kunststofindustrie. Bij al deze sectoren zijn er machines aanwezig waarbij inwendig honen toegepast moet worden. Daarbij is het afhankelijk van het totaal gewicht, wat er gedaan kan worden. Ook zijn er natuurlijk verschillende materialen en zie je dit echt terugkomen bij iedere sector. In deze sectoren wordt er naast inwendig honen ook andere technieken gebruikt. Je hebt bijvoorbeeld normaal honen, maar ook uitwendig honen. Bij het inwendig honen is het wel van groot belang dat het met veel precisie gebeurt.

Wanneer wordt honen toegepast

Inwendig honen kan voor verschillende redenen worden toegepast. Vaak heeft het te maken met het maken van kleine correcties aan machines. Zo kan het gat te klein zijn en kan door middel van een hoontechniek het gat worden uitgedijd. Soms moet een gat egaal zijn en zitten er groeven in die je glad wilt maken, hiervoor wordt ook honen gebruikt. Door middel van honen kunnen ruwe gaten ook gecorrigeerd worden. Het is wel van belang dat je voor het honen een bedrijf vindt met veel ervaring. Een bedrijf met vakkennis op het gebied van honen kan ervoor zorgen dat het goed gebeurd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden