Bedrijfsnaam

Wat is het verschil tussen een privéchauffeur en een taxi?

Wat is het verschil tussen een privéchauffeur en een taxi?

Geplaatst op

Een privéchauffeur en een taxi hebben in essentie eenzelfde doel: het van A naar B brengen van degene die de dienst afneemt. Toch is er een groot verschil tussen beide dienstverleners. Het houdt hierbij niet op bij alleen het serviceniveau. Maar wat zijn precies de verschillen tussen beide chauffeursdiensten?

Privéchauffeurs bieden een hogere service

De privéchauffeurs bieden meer dan alleen de A- naar B-service. Een privéchauffeur rijdt jou persoonlijk naar jouw bestemming, maar kan bijvoorbeeld ook zorgen voor aanvullende diensten. Een privéchauffeur zal namelijk te allen tijde op je wachten. Hij of zij brengt je bijvoorbeeld naar een belangrijke afspraak en rijd je een uur later weer terug naar je eigen kantoor. Een privéchauffeur is bovendien een professional die ook stijlvol en luxueus is. En als hij een Eagle chauffeur is, kun je wedden dat hij de beste in de business is.

Verder laten privéchauffeurs je ook graag de omgeving zien als je hier behoefte aan hebt. Ze kennen de zogenaamde ‘toeristische routes’ en vertellen je meer over de omgeving. Ze zijn ook altijd op de hoogte van de beste bistro’s, restaurants en coffee-to-go’s. Een privéchauffeur is de ideale partner voor ieder directielid of juist voor een zorgeloze vakantie.

Privéchauffeurs hebben een speciale rijopleiding gehad

Een goede privéchauffeur heeft een uitgebreide training afgerond, voordat ze achter het stuur kruipen. Ze leren hier meer dan alleen de regels van de weg. Ze leren namelijk om zo veilig mogelijk te rijden en vooral subtiel te rijden. Goede privéchauffeurs rijden defensief en niet agressief. Je veilige rit moet ook een aangename rit zijn.

Een privéchauffeur is trots op zijn werk

Doordat goede privéchauffeurs daadwerkelijk een opleiding hebben genoten, zijn zij trots op wat ze doen. Ze zullen hun uniform (2- of 3-delig) met gepaste trots dragen en iedere dag verzorgen. De voertuigen van privéchauffeurs ruiken fris en zijn altijd schoon. Uiteraard is het bij privéchauffeurs ook mogelijk om gebruik te maken van je eigen wagen.

Discretie en vertrouwen zijn essentieel

Ook is een privéchauffeur betrouwbaar en discreet. Je kunt dus in alle rust dat belangrijke telefoontje opnemen, zonder je zorgen te maken om vertrouwelijke informatie in verkeerde handen te laten komen.

Wat moet ik kiezen?

Als je moet kiezen tussen een reguliere taxichauffeur of een privéchauffeur, dan moet je je het volgende afvragen: “Wil ik gewoon ergens komen en relatief weinig betalen, of wil ik een speciale behandeling en betaal ik extra voor extra gemak, extra veiligheid en extra comfort?”

Gerelateerde berichten

Vijf veelgebruikte chauffeursdiensten in Nederland

Chauffeursdiensten gaan verder dan alleen het veroveren van mensen van a naar b in een taxi of een luxe auto. In Nederland zijn er verschillende...

Lees meer

Het veelzijdige beroep van een privé chauffeur

Er zijn maar weinig beroepen zo veelzijdig als dat van een prive chauffeur. Het is een functie die veel meer inhoudt dan het rondrijden van...

Lees meer

Wat zijn de voordelen van een privé chauffeur?

Wanneer je reist voor zaken of gewoon naar kantoor gaat, het is een goede optie om je van A naar B te laten rijden door een privé chauffeur?...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden