Bedrijfsnaam

Wat heb je nodig voor een garage aan huis?

Wat heb je nodig voor een garage aan huis?

Geplaatst op

Heb je ruimte over bij je huis en lijkt het je geweldig om een eigen garage te bouwen? Een garage heeft veel voordelen. Hier kun je je auto niet alleen veilig en droog laten staan, maar er ook aan klussen als je de juiste spullen in huis hebt. Wij hebben wat aandachtpunten voor je verzameld om je eigen garage te maken. 

Check bij de gemeente

Wanneer je garage nog gebouwd moet worden, is het belangrijk om bij de gemeente na te gaan of je een vergunning nodig hebt om te bouwen. De regels verschillen per gemeente en als je garage voldoet aan het bestemmingsplan en niet hoger dan 5 meter is, is de kans groot dat je vergunningsvrij aan de slag kunt. Controleer wel nog goed aan welke andere (veiligheids)eisen je garage moet voldoen. 

Let op de veiligheid

Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkst. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar met een paar voorzorgsmaatregelen zorg je ervoor dat jouw garage helemaal veilig is. De garage is vaak een vochtige plek, dus gebruik uitsluitend spatwaterdichte schakelaars en stopcontacten. Sla daarnaast nooit vaten benzine of gasflessen in je garage op. Wanneer je gaat klussen, zorg dan voor een stevige, horizontale werkbank. En uiteraard moet je garage ook inbraakbestendig zijn. Plaats daarom goeie sloten op je deuren, zodat niemand er met je auto of gereedschap vandoor kan gaan. 

De inhoud van je garage 

Afhankelijk van wat je gaat doen in je garage, heb je een goede inboedel nodig. Denk bijvoorbeeld aan het juiste gereedschap voor klussen aan je auto. Uiteraard is een krik onmisbaar en je hebt hele fijne complete sets voor de beginnende auto sleutelaar. Ook de juiste meubels zijn onmisbaar en natuurlijk heb je een goede stevige vloer nodig. Wij adviseren een gietvloer. Deze vloeren zijn namelijk kras- en slijtvast en onderhoudsarm. Ideaal voor in een garage waar veel gewerkt wordt.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden