Bedrijfsnaam

Wanneer moet welk auto-onderdeel vervangen worden?

Wanneer moet welk auto-onderdeel vervangen worden?

Geplaatst op

Heb je je wel eens afgevraagd wanneer er weer eens een onderdeel van je auto vervangen moet worden? Het is vaak erg fijn om van tevoren te weten wat je kunt verwachten, wanneer je een nieuwe of tweedehandse auto koopt. Als je het namelijk van tevoren weet, kun je rekening houden met mogelijke reparaties en het vervangen van onderdelen wat eraan zit te komen. Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk onvoorziene kosten zijn, zetten we in dit blog uiteen welke zaken je kunt verwachten voor wat betreft het onderhoud.

APK

De algemene periodieke keuring dient één keer per jaar plaats te vinden. Het is van belang dat je je auto op tijd laat keuren door een erkend bedrijf. Want de wet schrijft voor dat alle auto’s die deelnemen aan het verkeer, moeten voldoen aan een aantal basale eisen.

Distributieriem vervangen

De distributieriem is een erg belangrijk onderdeel van de auto. Het is van dusdanig groot belang dat, wanneer de distributieriem het begeeft, het een flinke schade teweeg kan brengen aan de motor. Het is dus van groot belang dat je er op tijd bij bent met het vervangen van de distributieriem; het liefst vóórdat deze stuk kan gaan vanwege slijtage. Daarom wordt er vaak geadviseerd om de distributieriem te vervangen na zo’n 100.000 kilometer.

Andere auto-onderdelen

Er zijn ook andere onderdelen die je vaker dient te vervangen. Hier zit echter niet een heel erg duidelijk interval aan vast. Je kunt bijvoorbeeld niet zeggen dat je de banden moet vervangen van je auto nadat je hier honderd, duizend of tienduizend kilometer mee hebt gereden. Hetzelfde geldt ook voor zaken zoals het roetfilter, de katalysator of andere essentiële onderdelen voor je auto. Om te weten te komen welke onderdelen aan vervanging toe zijn, kun je je auto naar de garage brengen. Een gekwalificeerde monteur kan je na een algehele controle aangeven welke onderdelen wel of niet aan vervanging toe zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden