Bedrijfsnaam

Wanneer is het verplicht om een autoruit te vervangen?

Wanneer is het verplicht om een autoruit te vervangen?

Geplaatst op

In deze blog gaan we het hebben over wanneer je wel een autoruit moet vervangen en wanneer niet. We zien namelijk dat er veel onenigheid is over dit onderwerp. De een zegt dat bij een klein krasje de kwaliteit en veiligheid al wordt gecomprimeerd, de ander zegt dat je lekker door kan rijden tot je barsten ziet. We leggen je uit wanneer het verstandig en wanneer het verplicht is om een autoruit te vervangen. Een autoruit vervangen in Emmen is zo gedaan, stel het dus niet uit!

Autoruit vervangen bij een sterretje?

Het meest controversiële onderwerp of je een autoruit moet vervangen is toch wel het sterretje. Een sterretje ontstaat als er een klein scherp voorwerp met hoge snelheid het raam raakt. Hierdoor krijg je een minuscuul barstje wat steeds groter kan worden en vervolgens de kwaliteit van je raam compromitteert. Omdat een sterretje al snel een groot probleem kan veroorzaken, denken mensen dat je gelijk je autoruit moet vervangen. Dit is niet juist. Tegenwoordig kunnen specialisten het ruitje opvullen zodat de kwaliteit van je autoruit weer sterk wordt en je er niks van ziet. Wel raden we je aan om een sterretje serieus te nemen. Laat het sterretje gelijk weghalen, als het sterretje namelijk een grote barst wordt moet je de autoruit wel compleet vervangen. Het is namelijk wel eens voorgekomen dat een sterretje ongerepareerd bleef en de persoon lekker door bleef rijden. Vervolgens raakte hij een stevige put waardoor de ruit opeens zoveel druk ontving dat hij compleet barstte. 

Verplicht een autoruit vervangen

Verplicht een autoruit vervangen komt voor bij de APK. De politie zal je niet zomaar stil zetten en je vertellen dat je je autoruit moet vervangen omdat er een sterretje in zit. Bij de APK hebben garages echter de verplichting om beschadigde voorruiten af te keuren. Een scheur of beschadiging in de voorruit kan namelijk het zicht belemmeren wat de veiligheid voor jezelf en andere weggebruikers vermindert. Zoals je kunt lezen in deze blog is het vervangen van het autoruit dus niet per se verplicht, ondanks dat veel mensen dit soms denken. Wel is het echt aan te raden om zelfs bij kleine schade de autoruit te repareren of vervangen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden