Bedrijfsnaam

Waarom blijft de waarde van een Toyota relatief lang hoog?

Waarom blijft de waarde van een Toyota relatief lang hoog?

Geplaatst op

Het is vrij algemeen bekend dat een auto na verloop van tijd veel minder waard wordt. Sommige gaan zelfs zo ver door te zeggen dat je auto al duizenden euro’s minder waard is als je de parkeerplaats van de dealer af rijdt. In feite zijn veel auto’s na vijf jaar normaal gebruik nog maar 33% procent waard van de originele nieuwwaarde. Dit maakt het lastig voor auto-eigenaren om veel van hun investering terug te krijgen. Toyota rapporteert echter al jaren een goede waarde voor hun occasions. Denk bijvoorbeeld aan Toyota Corolla occasions. Maar waar komt dat door? Dat leggen we uit in deze blog.

Reputatie van het merk

Een belangrijke factor in de waarde van occasions is de reputatie van de fabrikant. Toyota presteert over het algemeen goed bij onderzoeken over de reputatie. Dit komt voornamelijk omdat Toyota zich blijft vasthouden aan wat werkt. Verbeteringen worden in kleine stappen doorgevoerd en de auto’s blijven herkenbaar voor het grote publiek. Dit heeft een positieve invloed op de houding tegenover de auto’s en het merk.

Staat van de Toyota occasion

Hoewel de staat van de auto voornamelijk afhankelijk is van de individuele eigenaar, heeft Toyota een reputatie van het maken van auto’s die objectief lang meegaan. Sommige auto’s blijven nou eenmaal langer goed en Toyota is met vrijwel ieder model goed vertegenwoordigd in de markt. Dat betekent dus minder buitengewoon onderhoud of defecte onderdelen. Dit zorgt voor een hogere waarde als occasion.

Populariteit van het model

Een andere punt dat helpt bij de verkoop van een tweedehands auto aan een nieuwe eigenaar is de populariteit van het model. Sommige mensen zoeken voor bepaalde veiligheids- of technologische opties, terwijl anderen zoeken voor auto’s van bekende en geliefde merken. Toyota voldoet in beide gevallen aan de wensen van veel autokopers. Technisch gezien zijn het bijzonder degelijke auto’s, waarbij je niets tekort hoeft te komen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden