Bedrijfsnaam

Voordelen van een hybride auto

Voordelen van een hybride auto

Geplaatst op

Hybride auto’s worden steeds populairder en komen steeds vaker voor. In principe is een hybride auto een auto die gebruik maakt van twee of meer motoren, d.w.z. een elektrische motor en een conventionele motor (benzine of diesel). De elektrische motor drijft de auto aan bij lagere snelheden en de gasmotor drijft de auto aan bij hogere snelheden. Een hybride auto als Toyota Prius en Civic Hybrid bespaart niet alleen brandstof, maar produceert ook minder CO2-uitstoot. Hoewel hybride voertuigen nu in populariteit toenemen, maar nog steeds weinig mensen gebruiken het vooral door gebrek aan kennis over hoe hybride voertuigen werken en of ze net zo goed zijn als andere benzinevoertuigen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van een hybride auto:

Milieuvriendelijk

Een van de grootste voordelen van een hybride auto ten opzichte van een auto met benzinemotor is dat hij schoner loopt en milieuvriendelijker is. Een hybride voertuig rijdt op een tweemotorige motor (benzinemotor en elektrische motor) die het brandstofverbruik verlaagt en energie bespaart.

Financiële voordelen

Hybride auto’s worden ondersteund door vele credits en incentives die helpen om ze betaalbaar te maken. Lagere jaarlijkse belastingfacturen en vrijstelling van heffingen op congestie komen in de vorm van minder geld dat aan de brandstof wordt besteed. Vooral in het beroepsvervoer kan dit een hoop geld schelen.

Minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen

Een hybride auto is veel schoner en heeft minder brandstof nodig om te kunnen rijden, wat minder uitstoot en minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen betekent. Dit helpt op zijn beurt ook om de prijs van benzine op de binnenlandse markt te verlagen.

Regeneratief remsysteem

Elke keer dat je remt tijdens het rijden met een hybride voertuig helpt je om je accu een beetje op te laden. Een intern mechanisme dat de vrijkomende energie opvangt en gebruikt om de accu op te laden, waardoor de tijd en de noodzaak om te stoppen met het periodiek opladen van de accu wegvalt.

Gebouwd uit lichte materialen

Hybride voertuigen bestaan uit lichtere materialen, wat betekent dat er minder energie nodig is om te rijden. De motor is ook kleiner en lichter, wat ook veel energie bespaart.

Hogere doorverkoopwaarde

Met de voortdurende stijging van de benzineprijs wenden steeds meer mensen zich tot hybride wagens. Het resultaat is dat deze groene auto’s een hogere dan gemiddelde doorverkoopwaarde hebben gekregen. Dus als je niet tevreden bent met je voertuig, kun je het altijd tegen een aantrekkelijke prijs verkopen aan kopers die het zoeken.

Het bezit van een hybride auto heeft vele voordelen. Degene die je het beste bevalt, is hoe het je helpt om je budget onder controle te houden, omdat de brandstofprijzen steeds hoger worden. Het andere voordeel dat niet direct zichtbaar is, is hoe het bezit en het besturen van een hybride auto het milieu beïnvloedt. Het vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en verlaagt je koolstofafdruk op het milieu.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden