Bedrijfsnaam

Vijf redenen waarom een auto uit Duitsland kopen zeker loont

Vijf redenen waarom een auto uit Duitsland kopen zeker loont

Geplaatst op

Bij een zoektocht naar een nieuwe auto is het je vast al opgevallen dat auto’s in Nederland fors duurder zijn dan de auto’s bij onze oosterburen. Het loont in veel gevallen dan ook om een auto uit Duitsland te importeren. Ondanks een aantal veel gehoorde tegenargumenten, zoals “Je betaalt veel BPM.”, zijn wij hier zeker voorstander van. Hieronder vind je vijf redenen waarom een auto importeren uit Duitsland zeker een goed idee is.

1.      Ruim aanbod

Duitsland heeft bijna vijf keer meer inwoners dan Nederland. Het auto-aanbod in Duitsland is dan ook veel groter dan in Nederland. Ook worden er in Duitsland relatief vaak nieuwe auto’s gekocht, wat het aantal tweedehandsauto’s op de markt alleen maar doet stijgen.

2.      Laag BTW-tarief

In Nederland is het BTW-tarief 21 procent, in Duitsland 19 procent. Dat klinkt als een klein verschil, maar als het om grote bedragen gaat, bespaar je hier al gauw honderden euro’s mee. Zo bespaar je bij een auto van € 30.000,- zo’n € 600,-, alleen al door de BTW.

3.      BPM besparen

Bij het importeren van een auto betaal je BPM. Dit bedrag kan al gauw aardig oplopen. Laat je het doen door een ervaren bedrijf, zoals VBP Auto Import, dan kan je significant minder BPM betalen; het kan je honderden tot duizenden euro’s schelen. Meer informatie over VBP Auto Import vind je op hun website: vbpautoimport.nl.

4.      Dikke bak

Op zoek naar een vette bak met alles erop en eraan? Dan moet je in Duitsland zijn. Merken als BMW, Audi, Mercedes en Porsche zijn daar razend populair en worden vaak besteld met allerlei extraatjes. Uiteindelijk belanden deze auto’s vroeg of laat op de tweedehandsmarkt, waar jij ze vervolgens kunt kopen.

5.      Europese garantie

Kocht je vroeger een auto uit Duitsland waar nog garantie op zat, dan was die garantie in Nederland niet meer geldig. Gelukkig is dat nu anders: de regelgeving binnen de Europese Unie is veranderd en de garantie is nu geldig in heel Europa. Je kunt dus zonder problemen naar de Audi-dealer met je net geïmporteerde auto.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden