Bedrijfsnaam

Veilig werken op grote hoogte

Veilig werken op grote hoogte

Geplaatst op

Het is belangrijk dat je in de bouw op een veilige manier werkt omdat er soms situaties kunnen zijn die erg gevaarlijk zijn. Zeker wanneer je niet weet wat je aan het doen bent, dan is het vragen om problemen. Eigenlijk moet je ervoor zorgen dat je genoeg aan risicobeperking doet. De verschillende veiligheidsmaatregelen zijn hiervoor bedoeld, wanneer je deze in acht houdt, dan zul je zien dat je minder risico loopt en dat het werk veilig gedaan kan worden. Lees snel met ons verder over het nut van een certificaat halen voor je hoogwerker als een van de veiligheidsmaatregelen die je helpen veiliger te werken op grote hoogte. 

Bij https://www.hoogwerker-certificaat.nl/ weten ze je goed te helpen met het halen van je certificaat. 

Werken met een hoogwerk 

Er zijn een aantal tips die mensen die werken met een hoogwerker altijd voor zichzelf in gedachten houden, namelijk dat je altijd bevestigd moet zijn met veiligheidsriemen, dat je altijd via de juiste weg te hoogwerker op moet en ook weer af moet. Het is belangrijk dat je goed communiceert met eventuele medewerkers op de grond, zodat die de acties kan doen die nodig zijn zodat jij veilig je werk kan doen. Wanneer je een certificaat haalt voor een hoogwerker, dan weet je zeker dat je op een goede manier bij mee aan de slag kunt. Werkgevers moeten dit echt verplicht stellen omdat het een grote reductie van het gevaar met zich meebrengt.

Andere certificaten die je kan gebruiken 

Het is natuurlijk mogelijk om meerdere certificaten te halen voor werken in de bouw. Ook binnen bedrijven zijn vaak certificaten verplicht door de werkgever of wetgever. Wanneer we denken aan een certificaat voor een heftruck, dan lijkt het alsof je dan een hele lange cursus moet doen, maar eigenlijk valt best wel mee. Meestal kan het binnen een middagje geregeld zijn en dan heb je een gedegen cursus gehad en een certificaat voor de heftruck.

Voor alle dingen die je doet en waar je het best een cursus voor kan krijgen om dingen veilig te kunnen doen, raden je aan om deze cursus ook daadwerkelijk te volgen. Als werkgever kun je dit verplicht stellen en daarmee kun je je juridische positie versterken. Dan zal het minder snel voorkomen dat je als werkgever gezien wordt als nalatig.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden