Bedrijfsnaam

Veilig rijden met een aanhangwagen

Veilig rijden met een aanhangwagen

Geplaatst op

Rijden met een aanhangwagen is een vaardigheid die behoorlijke handig van pas kan komen. Aanhangwagens worden doorgaans gebruikt bij een verhuizing om grote voorwerpen te verplaatsen. Als je weet hoe je een aanhanger moet bevestigen aan je auto ben je al goed op weg. Weten hoe je de aanhanger moet besturen is nog handiger. Lees hier een aantal tips voor als je gaat rijden met een aanhangwagen.

De trekkracht van je auto

Raadpleeg de handleiding van je auto om te weten hoeveel gewicht deze kan trekken. Sommige auto’ss kunnen meer gewicht aan dan men in eerste instantie verwacht. Zorg ervoor dat je aanhangwagen niet te zwaar gepakt is. Je wil voorkomen dat de auto amper optrekt, vooral bij het invoegen kan dit erg gevaarlijk zijn.

Extra controle
Controleer voordat je gaat rijden met een aanhangwagen altijd of deze goed vastgemaakt is. Kijk of de veiligheidskettingen goed vastzitten, of de lichten werken en of het nummerbord plaat goed bevestigd is. Je zit uiteraard niet te wachten om je spullen van straat op te ruimen of ongelukken te veroorzaken. Daarnaast is het krijgen van een boete omdat het nummerbord gevallen is ook niet wenselijk.

Afstand

Houd tijdens het rijden voldoende afstand tussen jou en degene die voor je rijdt. Door het gecombineerde gewicht van de auto en de aanhangwagen rem je minder snel af dan normaal. Door extra afstand te houden creëer je een lange remweg.

Parkeren

Veel mensen vinden parkeren met een aanhangerwagen erg lastig. Overschat je eigen kunnen niet. Neem altijd extra veel ruimte als je achteruit in gaat parkeren en gebruik je spiegels. De aanhangwagen gaat bij het achteruitrijden altijd een andere kant op dan je auto. Wanneer er een bijrijder in de auto zit is het aan te raden om deze uit te laten stappen om aanwijzingen te geven.

Naast het toepassen van deze tips is de sleutel tot succes vooral veel oefenen. In het begin zal het lastig zijn, maar uiteindelijk heb je de aanhanger volledig onder controle.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden