Bedrijfsnaam

Tips voor het veilig versturen van pakketjes

Tips voor het veilig versturen van pakketjes

Geplaatst op

Het kan dat je een voorwerp wilt verzenden maar bang bent dat het kapot gaat onderweg. Wanneer je een breekbaar item wilt opsturen is het belangrijk dat je het goed en veilig verpakt. Zelfs dan blijf je met de gedachte dat je pakketje in een volle vrachtwagen wordt gegooid en alle kanten op kan stuiteren. Het kan natuurlijk gebeuren dat je pakketje onderweg een stoot krijgt. Daarom hebben we een aantal tips op een rij gezet die jou helpen om je kwetsbare pakket met zorg te verzenden. 

Bubbeltjesplastic

Het kan nooit kwaad om je spullen in een laag bubbeltjesplastic te wikkelen. Tuurlijk is bubbeltjesplastic geen wondermiddel, maar wanneer je genoeg lagen om je voorwerp wikkelt creëer je een soort extra beschermkussen. 

Kies een goede verpakking doos

Als je je item hebt ingepakt met bubbeltjesplastic is de verpakkingsdoos de volgende beschermlaag. Kies daarom voor een stevige doos die goed bij de vorm en grootte van jouw voorwerp vast. Wanneer je doos te groot is voor je item kan het veel heen en weer schuiven en dat zorgt voor beschadiging van je item. Daarom de tip om de verpakkingsdoos op te vullen met proppen papier. Wil je echt zeker zijn van een goede en stevige verpakking? Kies dan industriële verpakkingen, zoals houten kisten, kratten en pallets. 

Verzeker je pakket

Naast de koerier vertellen dat je iets breekbaars verzendt, kun je je pakket nog meer dekken door het te verzekeren. Je kunt allerlei verschillende verzekeringen afsluiten die de kosten zullen dekken wanneer er onderweg wat gebeurt met het pakket. Dit is uiteraard wel een duurdere optie. 

Bezorg het zelf

Mocht het lukken, kun je je pakket zelf bezorgen! Het ligt er natuurlijk aan hoe ver je hiervoor moet reizen, maar je hebt dan wel controle over wat er met je pakket gebeurt en dan weet je zeker dat het heel aankomt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden