Bedrijfsnaam

Tips voor het veilig exporteren van je spullen bij een verhuizing

Tips voor het veilig exporteren van je spullen bij een verhuizing

Geplaatst op

Voor internationale verhuizingen waarbij goederen over lange afstanden worden vervoerd, is het van cruciaal belang dat de goederen worden verpakt volgens de industriële normen. Er zijn genoeg verhuizers die ook internationaal werken, maar we helpen je graag op weg om dit veel goedkoper en zelf te kunnen doen.

Het juiste verpakkingsmateriaal kiezen

Het veilig verpakken van je waardevolle spullen is prioriteit nummer één. Het heeft geen zin om veel tijd te investeren in het zorgvuldig verpakken van dozen als je hebt gekozen voor dozen die te dun zijn of gemaakt zijn van breekbaar plastic en niet geschikt zijn om te vervoeren per schip, vliegtuig of vrachtwagen. Hieronder zie je diverse hulpmiddelen die jouw breekbare goederen heel houden.

Luchtkussenfolie op rol

Luchtkussenfolie op rol en/of schuim kunnen worden gebruikt voor het verpakken van breekbare voorwerpen voordat ze in dozen gaan. Het folie heeft bubbels met lucht erin, waardoor klappen worden opgevangen. Omdat het er veel op een vierkante meter zijn, wordt de kracht door meerdere bubbels opgevangen en dit maakt het zo veilig. Luchtkussenfolie is op rol verkrijgbaar, waardoor je het gemakkelijk om je goederen heen wikkelt. Je kunt hier ook speciale machines voor gebruiken, om het wikkelproces te vereenvoudigen.

Dubbelwandige dozen

De twee lagen karton geven de doos veel extra stevigheid, wat erg belangrijk is. Houd er wel rekening mee dat ze in goede staat zijn, niet geplet, verfrommeld of beschadigd door vocht. Voordat je ze op transport zet, moeten ze volledig afgesloten zijn. Het is ook mogelijk om dubbelwandige dozen met een specifiek formaat te bestellen voor specifieke items, zoals fietsen.

Verpakkingstape

Tape is natuurlijk essentieel voor het vastplakken en sluiten van de dozen en het beveiligen van de beschermende verpakkingsmaterialen op je goederen. Er zijn verschillende soorten beschikbaar en meestal zal je denken dat de duurste de beste zijn. In sommige gevallen is goedkopere tape echter ook prima. Hoef je de dozen niet te hergebruiken en wil je zeker weten dat de doos dicht zit? Dan kun je bijvoorbeeld gewoon de duct tape van de Action gebruiken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden