Bedrijfsnaam

Stap samen met iemand de auto in

Stap samen met iemand de auto in

Geplaatst op

Je hebt net je praktijk examen afgelegd en je rijbewijs gehaald, gefeliciteerd! Nu mag je gewoon zelf de auto instappen en lekker gaan toeren. Toch kan het nog wat spannend zijn om zonder begeleider in de auto te zitten. Na het behalen van je rijbewijs betekent het natuurlijk niet dat je uitgeleerd bent. Hoe vaker je een rondje gaat rijden, hoe meer je leert. Neem onderstaande tips mee als je na het behalen van je rijbewijs op pad gaat.

Stap samen met iemand de auto in

Met je rijlessen ben je gewend om naast je rijsinstructeur van bijvoorbeeld Rijschool Tiel te zitten en in een bepaalde auto te rijden. Na het behalen van je rijbewijs is het slim om de eerste paar keren dat je gaat rijden, in de auto van je ouders of misschien zelfs in je eigen auto een ervaren rijder mee te nemen. Neem iemand mee waarvan je weet dat hij een positieve invloed op je hebt.

Durf alleen te rijden

Je kan natuurlijk niet altijd iemand met je meenemen als je ergens heen moet. Durf de stap te zetten om is alleen te rijden, als je meer gewend bent aan de auto en er een aantal keer iemand met je mee is geweest. Mocht je het toch nog wat spannend vinden, rijd dan gewoon een klein rondje door je wijk en zet een fijn muziekje op.

Rijd naar een rustige plek en oefen daar

Heb je het gevoel dat je bepaalde skills nog niet helemaal goed onder de knie hebt? Zoals inparkeren. Zoek een groot en rustig parkeerterrein of en oefen het een aantal keer. Op deze manier ga je je in de auto nog zekerder voelen.

Doe het rustig aan

Op de weg zie je verschillende soorten rijstijlen. Sommige willen er maar al te graag langs en irriteren zich aan veel situaties. Gaat het optrekken nog niet geheel vloeiend? Of houd je je netjes aan de snelheid? Laat je je dan vooral niet opjagen. Mocht je een foutje maken, steek dan even je hand op. De meeste bestuurders hebben er dan wel begrip voor.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden