Bedrijfsnaam

Over landbouwvoertuigen

Over landbouwvoertuigen

Geplaatst op

In deze blog gaan we je meer vertellen over tire agriculture. Lees snel verder om te weten wat je niet wilt missen. We nemen onder andere de voordelen van dit type banden met je door. Daarnaast vertellen we je wat achtergrondinformatie over landbouwvoertuigen plus wanneer je hoe je erop mag rijden. 

Banden voor landbouwvoertuigen

Het mag duidelijk zijn dat landbouwvoertuigen niet dezelfde eisen hebben als auto´s. Naast het juiste onderhoud is het ook belangrijk dat je voldoende tijd besteedt aan het uitzoeken van de banden. Je moet ervan uitgaan dat het profiel van de banden op orde is. In zijn concreetheid betekent dit dat ze een profiel hebben dat past bij het gebruik. De diepte van 24 inch tot en met 38 inch is gangbaar voor landbouwbanden. Bij personenauto´s ligt het anders, dan heb je te maken met een diepte van 0,28 inch tot en met 0,37 inch. 

Landbouwvoertuigen moeten om de zoveel tijd gekeurd worden op mankementen. Een expert op dit gebied kan je zeker helpen. 

De voordelen van deze banden laten zich raden: je kunt er supermakkelijk mee door de modderige, losse grond of mul zand rijden. Zo blijf je niet steken. Daarbij zijn ze supersterk door hun dikte en kunnen ze een aanzienlijk hogere belasting aan dan de alledaagse autobanden. 

Mag ik rijden op een landbouwvoertuig?

Het is voor alle bestuurders van een landbouwvoertuig nodig een rijbewijs te hebben. Wanneer je een autorijbewijs haalt, krijg je hier het T-rijbewijs (trekkerrijbewijs) automatisch bij op. Je mag het T-rijbewijs vanaf 16 jaar halen. Vanaf die leeftijd mag je ook rijden op een trekker. 

Op zich is het wel wat wonderlijk dat je met deze leeftijd wel op een trekker, maar niet in een auto mag rijden. Wellicht verklaart de lage snelheid van de trekker ten opzichte van de auto het verschil. 

Bij dafnisrodel.nl houden we je op de hoogte van onderwerpen die te maken hebben met vervoer, auto´s en andere vervoersmiddelen. We blijven zoeken naar leuke onderwerper die het goed doen op onze site. Dus blijf ons volgen! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden