Bedrijfsnaam

Landbouwvoertuigen: creëer veilige werkomstandigheden

Landbouwvoertuigen: creëer veilige werkomstandigheden

Geplaatst op

Houd de tips uit deze blog in gedachten om ongelukken te voorkomen bij het bedienen van apparatuur en machines op je bedrijf. Lees de handleiding en houd je eraan. Lees altijd grondig de handleiding van elk apparaat. Je nieuwe tractor kan bijvoorbeeld anders werken dan je oude. Voor meer informatie kijk op de site: https://www.vlukon.nl/

Houd je aan de instructies en regels

Volg de wetten op en houd je eraan. Deze wetten zijn er om zowel jezelf als de burgers rondom je te beschermen, en het is het beste om ervoor te zorgen dat je de veranderingen bijhoudt om boetes te voorkomen. Houd je slow-moving-voertuig altijd schoon, zichtbaar en correct gemonteerd. Dit is een belangrijke wet. Als je je eraan houdt, kunt je kop-staartbotsingen tijdens het vervoer voorkomen en mogelijk een leven redden. Verkeersveiligheid is zo belangrijk!

Goede kleding

Kleed je gepast. Een loshangende schoenveter, loshangend lang haar en verdwaalde draden van een oud overhemd hebben in het verleden geleid tot vreselijke verwondingen bij het bedienen van landbouwmachines. Passende kleding kan het risico op dergelijke verwondingen verminderen. Zorg ervoor dat je goed bent uitgerust. Een vermoeid gevoel bij het bedienen van machines kan gevaarlijk zijn. Zorg ervoor dat je pauzes neemt wanneer je moet rusten.

Geen alcohol

Vermijd alcohol. Zelfs één drankje kan al invloed hebben op je vermogen om machines te bedienen. Houd alcohol buiten beeld totdat je klaar bent voor die dag.

Blijf alert. Blijf geconcentreerd. Wees je bewust van wat je doet en waar je naartoe gaat.

Pas je uitrusting daarop aan. Dit betekent dat alle afschermingen, schilden en toegangsdeuren op hun plaats moeten blijven wanneer je apparatuur bedient, en dat je de apparatuur moet aanpassen aan de operationele omstandigheden.

Geen kinderen en dieren

Houd kinderen en dieren uit de buurt van werkgebieden. Boerderijen bieden een wereld van avontuur voor nieuwsgierige kinderen. Om desastreuze ongelukken te voorkomen, moet je de speelruimte voor je kinderen gescheiden houden van je werkruimte. Weet waar je kinderen zijn, zelfs wanneer je het gras maait. Laat een ongelukje in een fractie van een seconde je kind niet voor altijd beïnvloeden.

 

Lees meer over de veiligheid van plantenbakken. Hoewel gebruikers dezelfde veiligheidsmaatregelen in acht moeten nemen bij het gebruik van agrarisch, is het goed om meer te weten te komen over de specifieke kenmerken. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden