Bedrijfsnaam

Hoeveel fooi geef je aan je taxichauffeur?

Hoeveel fooi geef je aan je taxichauffeur?

Geplaatst op

Ooit benieuwd of je je taxichauffeur genoeg fooi geeft? Voor degenen onder ons die regelmatig in taxi’s rijden, hebben we een soort checklist ontwikkeld om het een beetje makkelijker te maken. Was de rit soepel? Heeft de chauffeur je op tijd op je bestemming gebracht? Waren ze vriendelijk? Al deze dingen spelen een rol bij de beslissing om je taxichauffeur een fooi te geven. Geef je hetzelfde bedrag dat je een ober zou geven in een restaurant? Meer? Minder? Hieronder vind je onze 5 tips voor het geven van fooi aan de taxichauffeur om verlegenheid te voorkomen en ervoor te zorgen dat je goed belonen uitstekende taxi cab service in de toekomst.

1.      Geef ze fooi wanneer ze het verdienen

Veel rijders weten niet zeker of het gepast is om een taxichauffeur zelfs maar een fooi te geven, en we verzekeren je dat het zeker gepast is (als de chauffeur goed werk levert), en je chauffeur zal je zeer dankbaar zijn.

2.         Geef minstens 10% fooi of geef helemaal niet

Als je besluit dat je een goede taxiservice krijgen en wilt een fooi geven, zorg ervoor om 10% of meer te betalen. Een kleiner bedrag geven is het niet waard. Sterker nog, als het op centenwerk uitkomt, kun je beter helemaal geen fooi geven.

3.         Fooi geven aan een behulpzame chauffeur

Als je taxichauffeur extra behulpzaam is en je helpt bij het in- en uitladen van je bagage op de luchthaven, een vriendelijk gesprek voert of over het algemeen een plezierige ervaring biedt, is het best practice om hen te belonen voor de extra diensten.

4.         Let op de route

Heeft je chauffeur de snelst mogelijke route genomen om je op weg te helpen? Hebben ze aandacht besteed aan het verkeer en maatregelen genomen om drukke gebieden te vermijden? Als het leek alsof je chauffeur expres een langere route maakt en/of zich niet aanpaste op basis van spitsverkeer, kan dit een reden zijn om een lagere tip te geven. Een goede taxichauffeur zal beschikken over uitgebreide kennis van de omgeving en moet ook in staat zijn om verschillende attracties in de buurt suggereren als je een bezoeker. Als je chauffeur niet goed op de hoogte is van je behoeften en niet goed op de hoogte lijkt te zijn van je omgeving, houd hier dan rekening mee wanneer je beslist hoeveel fooi je wilt geven.

Het volgende taxibedrijf raden wij aan voor een Taxi:

Gerelateerde berichten

Vijf veelgebruikte chauffeursdiensten in Nederland

Chauffeursdiensten gaan verder dan alleen het veroveren van mensen van a naar b in een taxi of een luxe auto. In Nederland zijn er verschillende...

Lees meer

Het veelzijdige beroep van een privé chauffeur

Er zijn maar weinig beroepen zo veelzijdig als dat van een prive chauffeur. Het is een functie die veel meer inhoudt dan het rondrijden van...

Lees meer

Wat zijn de voordelen van een privé chauffeur?

Wanneer je reist voor zaken of gewoon naar kantoor gaat, het is een goede optie om je van A naar B te laten rijden door een privé chauffeur?...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden