Bedrijfsnaam

Hoe vervoer je het beste unieke auto onderdelen?

Hoe vervoer je het beste unieke auto onderdelen?

Geplaatst op

Als je een unieke of zeldzame auto hebt, is het soms moeilijk om de juiste onderdelen te vinden. Online heb je vaak de beste kans en dus moet je de onderdelen bij iemand bestellen. Of als jij onderdelen wilt verkopen of transporteren, heb je een manier nodig om de auto-onderdelen te transporteren. In deze blog gaan we het hebben over de beste manieren om zware auto-onderdelen te versturen. 

Pallets zijn je vriend

Een pallet is je allergrootste vriend. Als je zware voorwerpen moet vervoeren is het wel zo handig dat je ze een beetje kunt verplaatsen. Zware voorwerpen kun je het beste op pallets plaatsen omdat deze supermakkelijk met een pompwagen te verplaatsen zijn en verder weinig ruimte in beslag nemen. Als je ze gaat verzenden komt er wel een belangrijk aspect bij kijken: de randen. Palletranden zorgen ervoor dat de onderdelen niet gaan verschuiven en dus niet zullen beschadigen. Pallets maken het ook voor koeriersdiensten een stuk makkelijker om je onderdelen te versturen. Sommige koeriersdiensten zullen je aanvraag zelfs weigeren als je geen pallets gebruikt. 

Zware pakketten verzenden via de post?

Het is goed mogelijk om zware auto-onderdelen te versturen via de post. Je kunt natuurlijk geen onderdelen door de brievenbus stoppen maar ze wel laten ophalen en brengen door de grote spelers op de transportmarkt. Denk hierbij aan koeriersdiensten zoals: FedEx, DHL en TNT. Zij zijn ook in staat om de pakketten internationaal te versturen. Let er wel op dat je pakketten maximaal 1.000 kg mogen wegen. Je kunt dus geen hele auto’s verzenden. Hier moet je een andere service voor vinden.

Hoe pak je auto-onderdelen het beste in?

We hebben het hierboven gehad over pallets met palletranden, maar er zijn nog meer dingen waar je op moet letten bij het verzenden van onderdelen. We raden altijd aan om zoveel met dozen te werken, die je vervolgens op de pallet zet. Als je meerdere voorwerpen verstuurt, maakt dit het een stuk makkelijker om alles te scheiden. Gebruik altijd golfkarton of plastic om scherpe randen af te schermen. Hier kun je ook bubble wrap of piepschuim voor gebruiken. Je wilt immers niet dat onderdelen kapot gaan of krassen krijgen. Als je het verhuisproces al helemaal makkelijk wilt maken, raden we aan om alles te labelen: van de onderdelen zelf tot de dozen aan toe. De ontvanger zal dit immens waarderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden