Bedrijfsnaam

Hoe oud moet je zijn om een auto te huren?

Hoe oud moet je zijn om een auto te huren?

Geplaatst op

Elk autoverhuurbedrijf hanteert andere voorwaarden wanneer je een auto mag huren. Doorgaans kun je een auto huren als je over een autorijbewijs beschikt, maar ben je jonger dan 24 jaar dan betaal je vaak een jongerentoeslag. Ook bestaan er verschillen tussen de huurvoorwaarden in Europa, Amerika en Azië. In dit blogbericht lees je meer over de verschillende voorwaarden, zodat je optimaal voorbereid een auto huurt op vakantie.

Een auto huren in Amerika

In Amerika moet je minimaal 21 jaar zijn om een auto te huren. Daarnaast geldt er net als in Europa ook een jongerentoeslag: bestuurders tot 25 jaar betalen gemiddeld 20,- euro extra per dag. Bovendien dien je minimaal 1 jaar je rijbewijs te hebben, voordat je een auto mag huren.

Backpacken in Azië

Hoewel een auto huren voor de meeste backpackers in Amerika of Europa te duur is, is het wel een hele relaxte manier om door Azië te reizen. De huurprijzen liggen hier relatief laag, waardoor een auto een goed alternatief is. Over het algemeen moet je minimaal 21 jaar zijn om een auto te huren en minimaal twee jaar in het bezit van een autorijbewijs. Daarnaast moet je een International Driving Permit (IDP) hebben om een auto te huren. In veel gevallen is de keuze voor een scooter of motor echter verstandiger vanwege de staat van de wegen in de meeste Aziatische landen.

Autorijden in Europa

In tegenstelling tot Amerika en Azië is de leeftijdsgrens om een auto te huren in de meeste Europese landen 18 jaar, maar dit kan afwijken naar 20 tot en met 23 jaar. Daarnaast moet je een rijbewijs hebben dat in een van de Europese landen is uitgegeven. De verkeerregels verschillen veelal wel per land, dus verdiep je vooraf in de regels van het land waar je de auto gaat huren.

Tip!

Informeer vooraf goed naar de huurvoorwaarden als je van plan bent om vanaf Nederland naar het buitenland te rijden. Voor diverse Europese landen hanteren autoverhuurbedrijven, zoals Bert Jonk Autoverhuur namelijk andere voorwaarden. Hierbij moet je denken aan landen, zoals Roemenië, Albanië, Armenië, Georgië, Polen, Kroatië en Slovenië.

Gerelateerde berichten

De leukste bijbaan die er is: studentchauffeur

Je studententijd is de leukste tijd. En een leuke bijbaan erbij maakt het plaatje compleet. Natuurlijk kun je gaan vakkenvullen of afwassen in een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden