Bedrijfsnaam

Hoe kies je de juiste pallet?

Hoe kies je de juiste pallet?

Geplaatst op

Wil je pallets kopen om goederen mee te vervoeren? Dan is het verstandig om de juiste pallet uit te kiezen. Daarom geven wij in deze blog een aantal tips voor het uitkiezen van de juiste pallet.

Type pallet

Pallets bestaan in verschillende soorten en maten, Maar de meest gebruikte varianten zijn: de europallet, dat blokpallet en de minipallet. Deze pellets bestaat uit 3 balken met daarop een plateau gemaakt van latten, je kunnen goederen op geplaatst worden. De pellets kunnen voor 4 zijden met de vork van een heftruck of met de pompwagen worden opgepakt. De europallet dit is de meest gebruikte pallet in Europa, deze is 80 bij 120 centimeter. Maar voor de iets grotere ladingen wordt de blokpallet veelgebruikt. Deze wordt ook wel de industriepallet genoemd en is 100 bij 120 centimeter. De minipallet s zoals de naam al weergeeft de meest gangbare soort voor de kleinere lading. Deze pallet is vaak 80 bij 60 centimeter.

Het draagvermogen

Het is logisch dat een grotere pallet zwaarder beladen kan worden dan kleinere soort. Het maximale draagvermogen dat overal wordt gehanteerd is echter niet gelijk. Hoewel een standaard europallet 2000 kilogram kan dragen, wordt er geadviseerd om maximaal 1500 kilogram aan te houden. Daarnaast heeft materiaal waarvan de pallet is gemaakt ook invloed op het draagvermogen. Let er bij het opbouwen van de pallet op dat je het gewicht gelijkmatig verdeeld. 

Het materiaal

Bij de meeste pallets wordt hout gebruikt als materiaal. De pallets zijn heel sterk, kunnen heel wat gewicht dragen, kunnen tegen stootje er zijn relatief goedkoop. Toch weegt zo n houten pallet al gauw 25 kilogram, hierdoor is de pijl het met de hand niet makkelijk te verplaatsen. Daarom zijn er alternatieve verzonnen die ook vrij sterk zijn, zoals pallets de zijn gemaakt van: plastic en andere soorten kunststof, karton, piepschuim en geperst hout. Het nadeel van deze pallets is dat deze vaak maar eenmalig te gebruiken zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden