Bedrijfsnaam

Hoe beoordeel je de kwaliteit van je banden?

Hoe beoordeel je de kwaliteit van je banden?

Geplaatst op

Onderhoud is een belangrijk onderdeel van het hebben van een auto. Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk profijt en plezier hebt van je auto, is het belangrijk om regelmatig te controleren of alles nog een beetje in goede staat is en, indien dit niet het geval is, naar een garage te gaan om dit onderdeel te laten repareren of vervangen. In deze blog kijken we naar hoe je het beste de kwaliteit van je autobanden kunt controleren. Er zijn diverse zaken waar je op moet letten. In deze blog hebben we ze eenvoudig voor je opgesomd.

1. Beoordeel het profiel van je autobanden

Elke band heeft een profiel. Dit profiel zorgt ervoor dat de band meer grip heeft op het wegdek ten opzichte van de banden zonder profiel die men vroeger gebruikte. Wanneer het profiel niet meer zichtbaar is, zijn de banden dringend aan vervanging toe. Het is ook een belangrijk criterium van de algemene periodieke keuring (APK) van je auto. Het profiel mag bij de keuring zelfs niet minder dan 1,6 mm diep zijn.

2. Zoek naar scheurtjes

Door de drogere zomers kun je steeds vaker zien dat het rubber van de autobanden minder flexibel is. Het gevolg is dat de banden minder rekbaar zijn en dus eerder kleine scheurtjes zullen krijgen. Dit is echter geen ramp aangezien je banden relatief dik zijn. Je moet echter wel goed opletten wanneer het een scheur betreft die niet te diep is!

3. Onregelmatigheden

Naast scheurtjes kunnen autobanden ook op een andere manier vervormen; namelijk doordat ze hier en daar een bultje krijgen. In dit geval dien je de band direct te vervangen aangezien deze op dit moment niet meer een garantie voor een veilige autorit kan zijn. Breng de auto zo snel mogelijk naar de garage en laat er direct nieuwe banden op zetten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden