Bedrijfsnaam

Een ERP software voor de auto industrie

Een ERP software voor de auto industrie

Geplaatst op

Autofabrikanten moeten met hun ERP-systemen de gehele supply chain bestrijken en verschillende automatiseringen aan de software kant kunnen verwerken.

 

De trend van individualisme drukt ook zijn stempel op de auto-industrie. Tegenwoordig worden voertuigen geconfigureerd en geproduceerd volgens de wensen van de klanten. Dit vereist echter volledige software ondersteuning op alle gebieden van het bedrijf. Dit gebeurt in de vorm van ERP-software.

Op dit punt willen we u meenemen in de wereld van moderne ERP-software voor de auto-industrie en u laten zien welke toegevoegde waarde deze applicaties in de praktijk leveren. Laten we eerst eens kijken naar de algemene ERP betekenis om beter te begrijpen waarom het systeem absoluut bij het bedrijf moet passen.

Wat is automatisering

Een veelvoorkomende vraag is wat is automatisering en hoe kan dit mijn bedrijf helpen? ERP-software brengt alle processen van een bedrijf digitaal in kaart en voegt de gegevens samen in een centrale database. Hierdoor kunnen processen van alle afdelingen met elkaar worden verbonden en kunnen datasilo’s worden doorbroken. Vanaf nu werken alle actoren in het bedrijf met dezelfde data, waardoor informatie sneller rond kan lopen, processen verkort kunnen worden en foutpercentages kunnen worden verminderd.

ERP-software voor de auto-industrie

Hiervoor bestaat een ERP-software uit verschillende modules. Elke module bestrijkt een specifiek verantwoordelijkheidsgebied in het bedrijf en is via de centrale database verbonden met de andere modules. De talrijke functies binnen de modules ondersteunen de individuele processen of automatiseren deze volledig.

In de loop der jaren hebben leveranciers hun ERP-oplossingen voortdurend aangepast en verder ontwikkeld aan de behoeften van bepaalde industrieën. Dit omvat ook speciale ERP-systemen voor de auto-industrie. Deze kunnen zowel het administratieve als het product specifieke gebied van een bedrijf bestrijken.

Speciaal voor bedrijven in de industriële automatisering biedt speciale ERP-software veel functies waarmee processen gestroomlijnd en vooral geautomatiseerd kunnen worden. Dit maakt middelen vrij die vervolgens elders winstgevend kunnen worden geherintroduceerd.

Inkoop met de ERP-software

Inkoop is een van de belangrijkste uitdagingen in de auto-industrie. Goederen moeten zo goedkoop mogelijk worden gekocht en op een bepaald moment beschikbaar zijn. Door middel van geïntegreerde leveranciersevaluatie kunnen direct en eenvoudig geschikte leveranciers worden gevonden voor een bijbehorende bestelling. Naast de prijs wordt ook rekening gehouden met andere factoren zoals leveringsdata of betalingsvoorwaarden.

Vooral waar just-in-time productie plaatsvindt, zijn betrouwbare leveranciers van fundamenteel belang. Het systeem helpt bij het selecteren van de juiste leverancier en gaat automatisch over naar een kwaliteitscontrole magazijn wanneer goederen worden ontvangen. Gerichte inkoop helpt om de voorraden laag te houden en zorgt voor efficiëntere processen.

Supply Chain Management

Met supply chain management kunnen logistieke ketens worden beheerd gedurende het hele proces van waardecreatie. Van de winning van grondstoffen tot de levering aan de eindgebruiker, alle processen kunnen er actief in worden ontworpen. De individuele diensten van de supply chain worden voortdurend verder geoptimaliseerd met betrekking tot de kosten die hiervoor worden gebruikt.

Productie module

De mogelijkheden van een productiemodule voor de auto-industrie zijn bijna eindeloos. Van integraties en interfaces naar CAD-programma’s, via onderdelenlijst beheer tot het gebruik van product configurators. Door de productie-installaties te koppelen aan de ERP-software wordt de productie niet alleen  digitaal controleerbaar, maar ook real-time informatie over de afzonderlijke processtappen.

Fouten kunnen bijvoorbeeld snel worden gedetecteerd en verholpen. Daarnaast is het mogelijk om direct te zien waar middelen schaars dreigen te worden en kun je proactief handelen. Deze module maakt ook een volledige productieplanning mogelijk, rekening houdend met alle factoren.

Magazijnbeheer en planning met de ERP-software

Met een module voor magazijnbeheer kunnen voorraden veel beter worden gepland en beheerd. Door middel van geïntegreerde verkoop- en verkoop planning kan de materiaalplanning vooraf aanzienlijk worden geoptimaliseerd, wat leidt tot lage voorraadniveaus. Hierdoor komt vastzittend kapitaal vrij.

Al bij de goederenontvangst wordt de perfecte opslaglocatie bepaald en wordt een route hiernaartoe berekend. Dit maakt het plukken uiteindelijk veel gemakkelijker. Het systeem berekent paden en orders kunnen eenvoudiger en sneller worden verwerkt. Dit bespaart enorm veel capaciteit en maakt het magazijn zelf veel efficiënter.

Conclusie: Industriële automatisering dankzij ERP-software voor automotive

Het gebruik van ERP-software in de automotive sector brengt talloze voordelen met zich mee. Efficiënter proces, meer transparantie en snellere informatiestroom in combinatie met besparingen in middelen en lagere foutenpercentages, al deze factoren maken een ERP-systeem een krachtig en waardevol hulpmiddel voor elk autobedrijf.

Om dit te doen, moet echter eerst het juiste systeem voor uw eigen bedrijf worden gevonden. Aan www.erpoverzicht.nl heeft u de mogelijkheid om verschillende systemen op de markt te filteren op basis van uw individuele criteria en deze rechtstreeks met elkaar te vergelijken. Hierdoor heeft u snel en eenvoudig toegang tot uw perfecte ERP-software.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden