Bedrijfsnaam

De voordelen van een rittenregistratie voor zzp’ers

De voordelen van een rittenregistratie voor zzp’ers

Geplaatst op

Wanneer we het idee van een rittenregistratie uitleggen, dan zullen de meeste ondernemers behoorlijk enthousiast worden. Met een rittenregistratie is het namelijk mogelijk om altijd correcte en volledige informatie te hebben over welke ritten je waar en wanneer gereden hebt. Daarbij is het mogelijk om vast te stellen en bij te houden, waar een specifieke auto geweest is. Hier vloeien allerlei voordelen uit voort. We nemen ze hieronder even met je door.

Kilometerregistratie

Als ondernemer is het belangrijk dat je bij de Belastingdienst kunt aangeven dat je per kalenderjaar minder dan 500 km privé gereden hebt met je bedrijfsauto. Met een kilometerregistratie registreer je elke kilometer die rijdt met een auto die voor zakelijke doeleinden bestemd is. Deze gegevens lever je aan bij de Belastingdienst, zodat je kunt bewijzen dat je voldoet aan de regels. Zo’n registratie is handmatig te doen, bijvoorbeeld met een logboek in het dashboardkastje, maar wanneer je een aantal keer de gereden kilometers vergeet te noteren, dan klopt de administratie niet. Het is dus veel beter om het allemaal automatisch te laten registreren. We raden je hiervoor RouteVision aan, dit is een automatische registratie van de gereden kilometers met je zakelijke auto. Er zijn echter meer voordelen verbonden met dit systeem.

Volgen van het voertuig

Via GPS is het mogelijk om een zakelijke auto te volgen, we noemen dit ook wel een Track & trace systeem. Dit is ook interessant wanneer je bijvoorbeeld een bedrijf in het MKB-segment hebt en meerdere medewerkers voor je hebt rijden. Dan kun je dus zien waar je voertuigen zijn. Daarnaast is het mogelijk om te zien hoelang de voertuigen op locatie zijn geweest, dit zorgt voor een accuraat overzicht van de gewerkte uren. Zo heb je altijd sluitende informatie die je kan inzetten wanneer je bijvoorbeeld een conflict met een klant zou krijgen over de gewerkte uren. Deze informatie is zo exact, daar krijgt niemand een speld tussen.

Wil je meer weten over rittenregistratie en de voordelen voor zzp’ers en het MKB? Neem dan contact op met routevision.nl. Ze vertellen je graag meer over hun registratiesysteem en de verschillende mogelijkheden.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden