Bedrijfsnaam

De top 3 snelste auto’s van de wereld

De top 3 snelste auto’s van de wereld

Geplaatst op

Mensen die passie hebben voor auto’s zullen weten dat snelheid misschien wel het leukste aspect is van een auto. Met moderne technologieën en moderne motors worden auto’s steeds beter en dus ook steeds sneller. Naast de snelheid dat deze auto’s bijzonder maakt is het design ervan ook fraai. In deze blog gaan we het hebben over de snelste auto’s die er op dit moment bestaan.

De Bugatti chiron supersport 300+

In augustus van 2019 heeft de Bugatti de hennessey Venom F5 verslagen. De Bugatti chiron supersport  haalde namelijk een topsnelheid van 489 kilometer per uur. Ja dat zeggen we goed, dit is bijna 500 km per uur. De Bugatti chiron supersport gaat ongeveer de helft van de snelheid van een vliegtuig. Nu moeten we er wel bij zeggen dat deze snelheid is gemeten onder de perfecte omstandigheden voor de auto, maar dat geldt ook voor de onderstaande auto’s

De hennessey Venom F5

De hennessey Venom F5 komt qua snelheid na de recordhouder en is de opvolger van de Venom GT. De hennessey Venom F5 heeft een topsnelheid bereikt van 470 km per uur. Deze auto staat bekend om zijn mobiliteit. De auto kan namelijk een snelheid bereiken van 350 km per uur en dan weer terug naar 0 Binnen 30 seconden. Even voor vergelijk, het kost een normale auto zo’n 30 seconden om alleen al van 0 naar 160 km per uur te gaan.

De SSC tuatara

Deze top 3 van snelste auto’s zitten allemaal heel dicht bij elkaar qua snelheid. De SSC tuatara heeft namelijk een snelheid bereikt van 460 kilometer per uur. Deze auto staat naast zijn snelheid ook bekend om zijn fraaie design. Ook is deze auto te vinden in de top 3 duurste auto’s die momenteel worden geproduceerd.

Verkeersregels en de snelle auto’s

Het is jammer dat je snelle auto’s niet op hun maximum kunt zien op de weg. Maar het is aan de andere kant ook vrij logisch. Verkeersregels verbieden deze hoge snelheden omdat het zoveel afwijkt van de normale auto. Ook is het zo dat mensen die op een hoge snelheid rijden, vaak wegmarkeringen negeren, dit is gevaarlijk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden