Bedrijfsnaam

De belangrijkste stappen van een perfecte autowrap

De belangrijkste stappen van een perfecte autowrap

Geplaatst op

Car wraps zijn de afgelopen jaren in een zeer snel tempo gegroeid. Als gevolg hiervan proberen veel bestaande drukkerijen de groei te verzilveren door autowrappen aan hun klanten aan te bieden. Autowraps zijn echter niet zoals visitekaartjes, flyers of brochures, waar de drukpers het werk doet. Hoogwaardige car wraps vereisen ervaring en kennis op veel verschillende gebieden.

Ontwerp

Om een visitekaartje te ontwerpen krijg je eenvoudigweg het sjabloon met je logo, contactgegevens en klaar. Met autowrappen ligt dit wat ingewikkelder. De ontwerper moet beschikken over uitgebreide ervaring en de juiste gereedschappen zoals de nieuwste sjablonen om een autowrapsjabloon te maken dat goed past bij een specifiek voertuig zonder dat het beeld of de boodschap vervormd of in stukken gesneden wordt.

Bij het ontwerpen van een wrap moet rekening worden gehouden met elke hoek, ruimte en kromming van het voertuig. Het negeren van deze elementen zal resulteren in een ontwerp dat niet gemakkelijk is te lezen of te begrijpen is en wat daardoor ook niet mooi oogt. Het zal ook een negatief effect hebben op je bedrijfsimago.

Materiaal

Net als al het andere, krijg je met car wraps echt waar je voor betaalt. Als je je bekommert om de kwaliteit en de duurzaamheid van de wrap, dan wil je er zeker van zijn dat de wrap shop een hoge kwaliteit vinyl gebruikt.

Productie

Stel dat je het perfecte ontwerp hebt en het meest geschikte materiaal voor de klus hebt gekozen. Nu is het tijd om je ontwerp af te drukken op het vinyl. Helaas is het gebruik van een grootformaat digitale printer niet zo eenvoudig als het gebruik van een HP printer die we allemaal thuis of op kantoor gebruiken. Er komt veel meer bij kijken om een scherp en levendig beeld te creëren bij het printen van een autowrap.

Voorbereiding

Nu is het tijd om je voertuig klaar te maken voor de installatie. Het meest tijdrovende onderdeel van het inpakken van een voertuig is de voorbereiding. Dit is waar de installateur elke centimeter van het oppervlak van uw auto moet controleren om ervoor te zorgen dat ze 100% schoon en wasvrij. Een auto waar wrappers weinig moeite mee hebben is bijvoorbeeld de Toyota Prius. De auto heeft fijne vormen om mee te werken vooral als deze net van de Toyota dealer afkomt.

De auto moet de dag ervoor gewassen worden en droog zijn. De speciale oplossing wordt gebruikt om de auto volledig af te vegen om er zeker van te zijn dat alle wasresten verwijderd zijn. Daarna wordt met behulp van alcohol de auto afgeveegd om ervoor te zorgen dat de oplossing die werd gebruikt om de was te verwijderen is verwijderd (anders zal het effect van de lijm van de vinyl).

Implementatie

Iedereen lijkt te denken dat het gemakkelijk is om een wrap aan te brengen, het is immers gewoon een gigantische sticker. Het kost echter talloze uren en veel verspilling van materiaal en geld om de juiste manier te leren om een wrap te plaatsen. Zorg er dus voor dat dit wordt gedaan door een professional.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden