Bedrijfsnaam

Bekijk de voor- en nadelen van een eigen boottrailer

Bekijk de voor- en nadelen van een eigen boottrailer

Geplaatst op

Heb je een eigen boot? Of denk je eraan een boot te kopen? Dan kun je ook overwegen om een boottrailer te kopen. Hoe vervoer je anders makkelijk je boot over de weg? Het hebben van een eigen boottrailer brengt veel flexibiliteit en andere voordelen met zich mee, maar heeft ook diverse nadelen. Hieronder de meest opvallende voor- en nadelen van het hebben van een eigen boottrailer. 

Voordeel: Vrijheid en flexibiliteit

Vrijheid en flexibiliteit zijn de grootste redenen om een eigen boottrailer te kopen. Je bent dan niet beperkt door de afstand en tijd. Je kunt varen wanneer en waar je wilt zonder een tijdslimiet te hebben. Daarnaast is hij uiteraard beschikbaar wanneer jij hem nodig hebt. 

Nadeel: de grote en je auto

Als je van plan bent een trailer te kopen, houd dan rekening met de grootte en het gewicht van de boot. Boten zijn vaak zwaarder dan ze eruit zien, dus het kan zijn dat je je voertuig moet upgraden om het veilig te kunnen trekken, vooral als je lange afstanden aflegt. Let er ook of of je het juiste rijbewijs voor de trailer hebt, dit hangt af van de afmetingen en het gewicht van de trailer. 

Voordeel: Service en reparaties

Een trailer kan je best wel wat kosten besparen als het gaat om de service en het onderhouden van je boot. Doordat je boot niet superlang in het water staat hoef je de bodem van de boot niet heel vaak te laten schilderen en bespaar je andere problemen met je boot. 

Nadeel : Onderhoud aan je trailer 

Ondanks dat je kosten bespaart voor het stallen van je boot en voor het voorkomen van een aantal reparaties, betaal je wel voor het onderhoud van je trailer. Soms vergeet men dat ook een trailer af en toe moet worden nagekeken. Gelukkig kun je via internet heel makkelijk boottrailer onderdelen kopen. Zo kun je een kapot of versleten onderdeel zo opnieuw kopen en repareren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden