Bedrijfsnaam

Autoverzekeringen: is een allriskverzekering wel nodig?

Autoverzekeringen: is een allriskverzekering wel nodig?

Geplaatst op

Het kiezen van een autoverzekering is een verplicht nummertje bij aanschaf van een nieuwe auto. Maar ook als je al jaren over dezelfde auto beschikt, kan het goed zijn om te kijken of je huidige verzekering nog wel bij je past. In dit blog leggen we je uit wat de voor- en nadelen van diverse autoverzekeringen zijn en wanneer het slim is om over te stappen.

Keuzes maken tussen WA, WA+ of allrisk

Wanneer u op zoek bent naar een goedkope autoverzekering, dan zal je een aantal keuzes moeten maken over welke dekking je nodig hebt en welke dekking je kunt overslaan om de kosten van uw premies te verlagen.

De voordelen van een allrisk autoverzekering

Je hoeft geen geld achter te houden om een nieuwe auto te kunnen kopen als jouw auto total-loss wordt verklaard. Jouw autoverzekering keert namelijk de dagwaarde van de auto uit, zodat je in staat bent om een vervangend vervoersmiddel te kopen. Bovendien sluit een allriskverzekering altijd perfect aan bij leasemaatschappijen.

Verder wordt er bij een allriskverzekering ook bij schade door extreem weer uitgekeerd. Dit is bij de budgetverzekering alleen bij WA+ in beperkte mate het geval. In Nederland komt schade door extreem weer relatief weinig voor.

De nadelen van een allrisk autoverzekering

Het belangrijkste nadeel van een allrisk autoverzekering is dat deze (vaak ruim) duurder zijn dan WA- en WA+-autoverzekeringen. In ruil voor het hoge verzekeringsbedrag krijgt u niet de volledige nieuwwaarde terug; verzekeringsmaatschappijen gaan namelijk uit van de huidige dagwaarde.

Verder dien je vrijwel altijd nog een deel eigen risico te betalen als je schade rijdt wat jouw schuld is. Hierdoor kan de dekking ook duurder worden omdat je no-claim korting vervalt.

Allrisk bij nieuwere auto’s

Een allrisk autoverzekering heeft eigenlijk alleen zin als jouw auto nog erg jong is, omdat je alleen de dagwaarde terugkrijgt. Als je auto al tien jaar oud is, dan is de dagwaarde bijvoorbeeld nog maar € 2.000,-. Een allrisk autoverzekering is dan al gauw te duur in vergelijking met wat je ervoor terugkrijgt. Het gemiddelde break-even punt ligt volgens de Consumentenbond rond de 6 jaar. Daarna kun je het beste overstappen op een WA+-verzekering. Vergelijk jouw autoverzekering bij Verzekering.nl om de beste deal te sluiten en zo flink te besparen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden