Bedrijfsnaam

Autoverzekering afsluiten, hoe gaat het in zijn werk?

Autoverzekering afsluiten, hoe gaat het in zijn werk?

Geplaatst op

Als je toe bent aan een nieuwe auto of je voor het eerst een auto wilt aanschaffen omdat je beginnend bestuurder bent, is het belangrijk om een verzekering af te sluiten voor je auto. Dit is niet alleen verstandig om te doen omdat het je veel geld kan schelen als je in een verkeersongeval verkeert, maar is ook nog eens wettelijk verplicht. Wie een auto bezit, is verplicht een verzekering af te sluiten om niet de schade aan jouw eigen auto te dekken, maar om de schade die je bij een ander veroorzaakt te dekken. Dit is zo geregeld om slachtoffers te beschermen tegen onverwachte kosten die jij bij een ander aan hebt aangericht. Uiteraard is het natuurlijk wel mogelijk om een aanvullende autoverzekering af te sluiten om ook je eigen auto te beschermen tegen ongevallen en bijvoorbeeld diefstal. We geven je daarom graag een inkijk in de verschillende verzekeringen die je kunt afsluiten en welke eventueel het beste past bij jouw situatie.

WA

De WA-verzekering is de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, oftewel de basisverzekering die je verplicht bent te hebben zodra je een auto aanschaft. Hierbij denk je dus alleen aan de schade die jij bij een ander hebt aangericht.

WA+

Bij een WA plus verzekering komt er al wat meer extra’s bij kijken. Deze verzekering dekt uiteraard de schade die je bij een ander aanricht. Maar deze verzekering vergoedt ook als je te maken krijgt met diefstal, brand en ruitschade aan je auto. Ook krijg je schade vergoed bij een aanrijding van loslopende dieren. Aangezien het aanrijden van loslopende dieren een veel voorkomend probleem is, is het best verstandig om hiervoor te kiezen. Al ben je nog zo voorzichtig, een wild dier of zwerfdieren zijn helaas erg onvoorspelbaar en kunnen uit angst zo ineens voor je auto terechtkomen.

Een belangrijk punt is wel dat je geen schadevergoeding krijgt aan je eigen auto wanneer je een aanrijding hebt gehad.

All Risk

Bij een all-risk verzekering verzeker je van zowel je eigen auto als die van een ander bij een ongeval. Oftewel, je bent verzekerd voor eigenlijk alles wat er ook gebeurt met jouw auto. Deze verzekering is dan ook zeer aan te raden op het moment dat je een auto aanschaft die niet ouder is dan 6 jaar. Nieuwere auto’s zijn namelijk duur in herstel, reparatie en onderdelen, en kun je dus maar beter goed verzekeren.

Aanvullende verzekering opties

Dan heb je nog aanvullende verzekeringen die je als extra erbij kunt doen, zo kun je nog kiezen uit bijvoorbeeld;

Inzittendenverzekering: hierbij zijn alle inzittenden verzekerd, en wordt de schade gedekt aan onder andere de spullen in de auto en de medische zorg aan de personen in kwestie na een ongeval.

Rechtshulp verkeer: krijg je na een aanrijding een conflict of kom je er niet uit met de betrokkenen, dan kun je met deze extra verzekering juridische bijstand krijgen.

Pechhulp: bij de verzekering kun je hulp inschakelen op het moment dat je aan de weg met pech staat. Hierbij wordt je auto ter plekke gerepareerd door een van de hulpdiensten. Mocht dit niet lukken doordat de schade te groot is en hierdoor dus naar een garage moet, dan wordt de auto voor je weggesleept en krijg je de terug rit met een taxi of OV-rit vergoedt van de verzekering

Accessoires: bij deze extra verzekering dek je de schade aan de accessoires in de auto. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je dure velgen, geluidsinstallatie of de trekhaak. Dit zit al voor een groot deel inbegrepen bij de allrisk verzekering, maar zou je kunnen ophogen naarmate je een luxere en nieuwere auto hebt. Hierbij kun je je eigen risico kosten verkleinen.

Online autoverzekering afsluiten? Bekijk dan de websites en vergelijk welke verzekeringsmaatschappij het beste bij jou kostenplaatje past.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden