Bedrijfsnaam

6 Tips voor een succesvolle zakenreis

6 Tips voor een succesvolle zakenreis

Geplaatst op

Als ondernemer wil je natuurlijk dat iedere zakenreis resultaat oplevert. Je hebt hier echter zelf een hele grote invloed op. Enkele punten zijn hierbij van groot belang:

  • Maak gebruik van professionele vervoerders
  • Hanteer een ruime planning
  • Zorg voor een goede voorbereiding

Met onderstaande 6 tips vergroot je de kans op een succesvolle zakenreis, maak hier vooral gebruik van bij het plannen van je volgende trip.

Voorbereiding is essentieel

Zorg ervoor dat je op tijd begint met het plannen van je reis. Boek eventuele chauffeurs, vliegtuigtickets en eventuele treinreizen ver van te voren. Dit scheelt niet alleen stress, maar ook geld. Bij vliegtuigtickets kun je bijvoorbeeld regelmatig gebruik maken van vroegboekkorting.

Maak een duidelijk schema van werkzaamheden die je tijdens je reis wilt (kunnen) uitvoeren. Wordt je weggebracht en opgehaald door een directiechauffeur? Dan kun je tijdens een reis naar het vliegveld nog eenvoudig aan het werk.

Zorg voor orde in je spullen

Als je niet regelmatig reist, dan zit het ordenen van alle spullen mogelijk nog niet in je systeem. Schrijf een checklist uit met spullen die je in moet pakken voor tijdens de reis en spullen die je op de bestemming nodig hebt. Hier kun je er eenvoudig voor zorgen dat de items die je voor de reis nodig hebt onderin je koffer terechtkomen.

Door alle essentiële documenten bij elkaar te houden, zijn ze gemakkelijk terug te vinden, zonder dat je op het laatste moment in paniek raakt dat u iets belangrijks bent vergeten. Leg je reisoverzicht, schema van werkzaamheden en checklist met spullen op een veilige plaats zodat je deze niet kwijt raakt. Berg deze eventueel op bij de belangrijke documenten die je niet mag vergeten.

Reisoverwegingen

Zorg ervoor dat uw reis is geboekt bij gerenommeerde bedrijven. Je bent bijvoorbeeld liever niet afhankelijk van een buurtbus die soms niet rijdt. Een professionele directiechauffeur heeft een zorgplicht om voor hun passagiers te zorgen en dient zich te houden aan nationale normen en beste veiligheidspraktijken. Dit zorgt ervoor dat een directiechauffeur getraind is en inspeelt op last-minute veranderingen.

Licht reizen is het geheim van veel zakenreizigers. Hoe minder spullen je meeneemt, hoe sneller je door de beveiliging op luchthavens komt. Daarnaast hoef je ook je bagage niet op te wachten bij de bagageband, je loopt eenvoudig met je handbagage naar buiten. Neem daarom alleen het noodzakelijke mee.

Wi-Fi kwaliteit

Slechte internetkwaliteit kan je veel tijd kosten tijdens het werken. Dit lijdt tot stress wat onnodig je  zakenreis kan verpesten. Met snel internet zorg je ervoor dat je aan je voorbereiding op een vergadering of onderzoek kunt werken. Daarnaast blijf je eenvoudig in contact met je collega’s of je familie.

Vergelijk de reisaanbieders voordat je gaat boeken, zodat je kunt beoordelen of deze volledig aan je behoeften en schema voldoen. Hiermee voorkom je dat je tijd verliest aan het reizen.

Geef jezelf tijd

Er is niets erger dan te laat op je bestemming aan te komen of te laat bij een vergaderen te komen. Zorg daarom dat er altijd extra tijd in je planning aanwezig is. Hiermee kun je vertragingen door files en bij overstappen opvangen.

Sluiten je vluchten dicht op elkaar aan? Reserveer dan een vlucht later en boek een hotel, zo kom je uitgerust aan op je bestemming en heb je de gelegenheid jezelf nog extra voor te bereiden.

Plan momenten van ontspanning in

Reizen is vermoeiend, zowel als je langdurig in de auto zit als wanneer je uren aan het vliegen bent. Plan daarom ook momenten voor rust, maaltijden en lichaamsbeweging in tijdens je reis. Met een goede planning kom je helder en zonder frustratie op je plek van bestemming, waardoor je in optimale conditie bent om je zakenreis tot een succes te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden