Bedrijfsnaam

4 heel aparte auto’s

4 heel aparte auto’s

Geplaatst op

Er zijn heel veel soorten auto’s op de wereld. Er zijn extravagante limousines gemaakt van peperdure materialen en er zijn auto’s waarvan je je afvraagt waar het fout gegaan is op de ontwerptafel. Er is ook nog een categorie die wij zelf heel erg leuk vinden. Dit zijn naar ons idee de verborgen pareltjes, de zogenaamde krenten uit de pap. In deze blog delen wij met je welke vreemde auto’s wij hebben gevonden en wat het achterliggende verhaal erachter is.

De politiewagen van Helgoland

Helgoland is een archipel van twee kleine eilanden gelegen in de Noordzee. Het eiland ligt zo’n zestig kilometer van de kust, heeft minder dan 1.400 inwoners en is nog geen twee vierkante kilometer groot. Het eiland is nagenoeg verkeersvrij. Gemotoriseerde voertuigen en fietsen zijn er verboden. De politie heeft echter sinds 2014 een E-Golf waarmee ze rondrijden. Daarvoor echter hadden ze een Piaggio Porter.

Ford Probe 1 (1979)

De Ford Probe 1 uit 1979 is een heel bijzondere conceptauto die eind jaren 70 tot stand kwam tijdens een samenwerking tussen Ford en Ghia. De auto ziet eruit als de Delorean uit Back To The Future, alleen dan met een nóg meer futuristische uitstraling die zelfs voor de jaren ’70 wat bijzonder was! Bijna een decennium later kwam het model, met een ander ontwerp op de consumentenmarkt terecht.

Grumman LLV

De Grumman LLV is een bestel wagen die speciaal ontworpen was voor de U.S. Postal Service – de Nationale postbezorgdienst van de Verenigde Staten. Deze wagens zijn bijzonder kenmerkend en zijn later ook door Canada in gebruik genomen. De wagen is ontwikkeld door Grumman, een vliegtuigfabrikant voor zowel de Amerikaanse luchtmacht als de civiele luchtvaart.

Reliant Regal 2

De naam Relian Regal zal velen maar weinig zeggen. Een tamelijk onbekende auto die in de jaren 1953 tot en met 1973 werd geproduceerd door Reliant Motor Company uit Tamworth gelegen in het noorden van Engeland. Wanneer je de auto echter zult zien in zijn meest bekende kleur, namelijk lichtblauw, zul je meteen begrijpen waarom deze auto op de lijst hoort!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden