Bedrijfsnaam

3 essentiële zaken voor effectief en veilig transport

3 essentiële zaken voor effectief en veilig transport

Geplaatst op

Niet alle goederen die op het Nederlandse wegennetwerk worden getransporteerd zijn altijd even veilig. Het is in sommige gevallen erg belangrijk dat je een aantal voorzorgsmaatregelen neemt om ervoor te zorgen dat jijzelf maar ook anderen in de buurt geen risico lopen op schade of letsel als gevolg van het gevaarlijk transport. In deze blog hebben we een aantal voorbeelden met dingen waar je rekening mee kunt houden wanneer je gevaarlijk transport moet uitvoeren.

Houd voldoende afstand

Wanneer je met gevaarlijk transport werkt, dan is het soms belangrijk dat je op gepaste afstand blijft van hetgeen je transporteert. Als je bijvoorbeeld giftige of chemische stoffen transporteert, dan is het belangrijk dat je weet dat een gepaste afstand noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat je eigen gezondheid niet in gevaar komt. Ook kan het zijn dat je bepaalde goederen moet verplaatsen die heel zwaar zijn en flinke schade kunnen aanrichten. In dergelijke gevallen, en wanneer er sprake is van een combinatie, dan kan het erg handig zijn om een zogenaamde industriële afstandsbediening te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je met uiterste precisie op veilige afstand gevaarlijke goederen te kunnen behandelen en manipuleren.

Regel de juiste vervoersmiddelen

Je kunt natuurlijk niet zomaar elk goed transporteren in je eigen personenauto! Het is voor veel situaties nodig dat je een speciaal voertuig huurt of aanschaft om de goederen op een veilige manier te kunnen transporteren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het gebruiken van een speciale vrachtwagen voor bijzonder lange goederen of materialen. Dit is natuurlijk allemaal erg afhankelijk van wat je uiteindelijk zult gaan transporteren. Het belangrijkste is dat je in ieder geval hier van te voren goed over nadenkt.

Vergunningen

Je vergeet het misschien, maar je mag niet zomaar van alles over het Nederlandse wegennet vervoeren! Voor sommige goederen, voornamelijk wanneer het hier gaat om een transport van bijvoorbeeld een giftige of chemische stof, dan is het belangrijk dat je de lokale overheden ervan op de hoogte stelt dat je een gevaarlijk transport wil uitvoeren. Dan kan vervolgens de overheid bepalen of het transport verantwoord is en geen gevaar vormt voor de landelijke of lokale volksgezondheid. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden