Bedrijfsnaam

10 interessante feitjes over Toyota

10 interessante feitjes over Toyota

Geplaatst op

Iedereen kent de naam Toyota. De Japanse autofabrikant is een van de leiders in de auto-industrie. Toyota produceert kwalitatief goede en betrouwbare auto’s. Wij hebben 10 weetjes voor je op een rij gezet over de auto die je waarschijnlijk nog niet wist.

  1. De beroemde Japanse autofabrikant begon zijn reis naar wereldwijde erkenning in 1933, toen Toyoda Automatic Loom Work Ltd. zijn autofabriek opende. Voordat het bedrijf een autofabriek werd produceerde het naaimachines.
  2. De naam Toyota is afgeleid van de beroemde Japanse familienaam Toyoda, de oprichter van Toyoda Automatic Loom Works Ltd. De reden voor de wijziging was simpelweg dat Toyota beter klinkt als bedrijfsnaam.
  3. Toyota’s nieuwste slogan “Always a better way” is de geschiedenis van de autofabrikant, verteld in slechts drie woorden.
  4. Toyota Corolla is het best verkochte model ter wereld. In totaal zijn er al meer dan 40 miljoen auto’s geproduceerd over 11 generaties!
  5. De Japanse autofabrikant produceerde zijn allereerste personenauto in 1935. Het eerste voertuig kwam op de markt onder de naam Model A1, dat later werd gewijzigd in Model AA. Tegelijkertijd ontwikkelde het bedrijf zijn eerste vrachtwagen, die later de naam Model G1 kreeg. Het jaar daarop, in 1936, begon de Japanse autofabrikant met zijn buitenlandse expansie: de eerste batch van Model G1-trucks (vier in totaal) werd naar China gestuurd.
  6. ‘’ The Passionate Pursuit of Potential’’ is de slogan van de luxedivisie van Toyota, die de naam Lexus draagt. De divisie bestaat sinds 1983. Aanvankelijk waren de auto’s onder de merknaam Lexus alleen bestemd voor de Amerikaanse markt, maar op dit moment zijn ze bijna even populair als auto’s onder de merknaam Toyota.
  7. Toyota Motor Corporation is tegenwoordig de op één na grootste autofabrikant ter wereld en het grootste bedrijf in Japan. De topautofabrikant produceert meer dan 5.000.000 auto’s per jaar. Toyota Group verenigt veel verschillende bedrijven, zowel met betrekking tot de auto-industrie als bedrijven die gericht zijn op andere markten.
  8. Sinds 2002 neemt Toyota deel aan de meest prestigieuze racewedstrijd – de Formule-1.
  9. De automerken die momenteel eigendom zijn van Toyota zijn onder meer Lexus, Scion, Daihatsu, Hino Motors, Subaru (FHI 8,9%) en Isuzu (5,9%).
  10. In 1999 meldde Toyota de productie van zijn 100 miljoenste voertuig.

Bent je enthousiast geraakt om een Toyota te rijden? Kijk dan eens op Voordeeldealers.nl, de voordeligste dealer op het gebied van Toyota’s!

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden